Je bent je aan het oriënteren voor een opleiding in de luchtvaarttechniek. Uitdagend, spannend en heel verantwoordelijk werk. Samen met je collega's zorgen dat "de kisten" veilig kunnen blijven vliegen. 

Als vliegtuigonderhoudsmonteur of technicus voer je onderhouds werkzaamheden uit, je bent verantwoordelijk voor het onderhoud, inspecties, modificaties en de reparaties van vliegtuigen. Belangrijk is dat je nauwkeurig kunt werken, verantwoordelijk en stressbestendig bent en over goede sociale vaardigheden beschikt.

Je kunt werken als technicus aan grote en kleine vliegtuigen of aan militaire vliegtuigen en helikopters.

Binnen luchtvaartonderhoudsbedrijven werken technici die persoonlijk gecertificeerd zijn. Binnen de Luchtvaart heet deze persoonlijke certificering een Part-66 licentie. Een technicus moet alle Part-66 basis kennis modules succesvol doorlopen. Aangevuld met de benodigde ervaring en na een training op een vliegtuigtype (bijvoorbeeld Airbus A320 of Boeing 737-800) kan een technicus de autorisatie krijgen om zelfstandig te bepalen of een vliegtuig gereed is om te kunnen vliegen. Deze bevoegdheid noemen we in de luchtvaart een “Release privilege”, dan ben je een echte vliegtuigmonteur.

 

Omdat het Aviation Competence Centre erkend is als een Europees erkende Maintenance Training Organisatie kun je binnen onze school deze Part-66 modules behalen.

Het Aviation Competence Centre biedt jonge technische studenten de volgende MBO opleidingen:

  • Eerste Luchtvaartonderhouds monteur (BOL-3 en duurt 2 jaar en zal vanaf September 2016 3 jaar duren))
  • Vliegtuig onderhoud technicus Mechanisch (BOL-4 en duurt 4 jaar)
  • Vliegtuig onderhoud technicus Avionica (BOL-4 en duurt 4 jaar)

Daarnaast biedt het ACC samen met Koninklijke Luchtmacht een VEVA (Veiligheid en Vakmanschap) traject. Dit is een unieke luchtvaart technicus opleiding waarin je wordt opgeleid voor zowel de civiele als de militaire luchtvaart.

Wil jij meedoen met een meeloopdag? Schrijf je dan nu in voor een van onze zogenoemde hangaar middagen.