In de luchtvaart wordt steeds meer gebruik gemaakt van vezel-versterkte-kunstoffen, genaamd composieten. De romp van de huidige vliegtuigen bestaat nu nog voornamelijk uit aluminium, maar in de nieuste vliegtuigen is dit gemaakt van deze zogenaamde composieten. Bijvoorbeeld in de nieuwste Boeing 787 en de Airbus A350 is meer dan 50% van het gewicht van het vliegtuig een composiet materiaal.

De introductie van deze nieuwe materialen in de luchtvaart betekend dat monteurs werkzaam bij vliegtuigonderhouds bedrijven hierin geschoold moeten worden.  Dit soort opleidingen faciliteren we graag in het Aviation Competence Centre. De training wordt verzorgt door het lokale specialistische bedrijf KVE Composites Repair, waar een aantal oud leerlingen van het ROC Leeuwenborgh ook werkzaam zijn. Elke +/- 2 maanden wordt deze beginners cursus in 5 dagen gegeven, met vooral veel praktijk voorbeelden.

Zo zijn er de laatste 6 maanden monteurs uit; Ijsland, Noorwegen, Belgie, Luxemburg en Nederland naar het ACC gekomen voor deze cursus. We zijn niet voor niks een “luchtvaart competentie centrum”.