Op maandag 19 januari 2015 heeft de Minister for Labour and Skills van deelstaat Kerala in India een bezoek gebracht aan het Aviation Competence Centre (ACC), het opleidingscentrum van de Maastricht Maintenance Boulevard gelegen op Maastricht Aachen Airport. In Kerala wil men graag een vergelijkbaar centrum als het ACC opzetten. Tijdens het bezoek werd gesproken op welke wijze Nederlandse partijen dit samen met de overheid van Kerala kunnen realiseren.

Het passagiersvervoer door de luchtvaart in India groeit gestaag met ongeveer 9% per jaar (compound annual growth rate), wat aanzienlijk hoger is dan het gemiddelde in de wereld. De verwachting is dat deze groei zich voortzet de komende 20 jaar. Vooral de binnenlandse markt zal in India sterk groeien. Om de vliegtuigen te onderhouden zijn er goed geschoolde luchtvaart monteurs nodig.

In Zuid-Oost Azie wordt de luchtvaartregelgeving van Europa steeds verder geïntegreerd in de nationale wetgevingen. Dit biedt dus mogelijkheden om mensen uit India te trainen volgens dezelfde procedures en richtlijnen zoals in Europa. De luchtvaarttechniek opleiding van het ROC Leeuwenborgh, die binnen het ACC wordt verzorgd, is een Engelstalige opleiding en Europees gecertificeerd. De noodzaak voor goede luchtvaartopleidingen die zorg dragen voor veilige vliegtuigen is in Nederland maar ook in India duidelijk