Het Aviation Competence Centre (ACC) is een training organisatie voor luchtvaartmonteurs gevestigd op Maastricht-Airport. Het ACC voldoet aan de benodigde Europese certificering en daarom is het ACC een EASA Part-147 goedgekeurde Maintenance Training Organisatie. Als een Europees erkende Part-147 organisatie biedt het Aviation Competence Centre, goedgekeurde Part-66 opleidingen en examens (Erkennings nummer is: NL.147.7176).

 

In het Aviation Competence Centre worden opleidingen (van het ROC Leeuwenborgh) verzorgt tot vliegtuigonderhoudsmonteur (conform Nederlandse en Europese wetgeving). Met een hangaar van meer dan 1400 m2 en modern ingerichte theorie- en praktijklokalen voldoet het opleidingscentrum aan de eisen die de luchtvaartindustrie stelt aan trainings- en examencentra. Het onderwijs wordt in de Nederlandse taal gegeven maar er wordt gebruik gemaakt van Engelstalig cursus materiaal en examens, zogenaamde Part-66 Module examens. In de internationale luchtvaart is Engels de voertaal, en dit leren onze studenten vanaf de eerste dag.

 

Binnen het opleidingscentrum van het ACC worden ook specifieke bedrijfsopleidingen georganiseerd, zoals ‘Composite awareness courses', ‘Boeing 787 patch repair trainingen’ en 'Human Factors’. Doordat het Aviation Competence Centre is gevestigd tussen de samenwerkende luchtvaart onderhouds bedrijven op Maastricht-Airport, is de school een onderdeel van de Maastricht Maintenance Boulevard.


Het Aviation Competence Centre is een uniek opleidingscentrum voor luchtvaartmonteurs. Ook buitenlandse studenten een onderhouds bedrijven maken gebruik van de diensten en produkten van het Europees erkende opleidingscentrum. Ook U bent welkom!